Jdi na obsah Jdi na menu

Trojnásobný objev roku 2013 Adam Mišík zahraje v Tišnově

23. 2. 2015

misik_logo.png

Dalším mladým interpretem, na které pořadatelé letošního ročníku festivalu sází, je Adam Mišík. Mladší syn československé hudební legendy Vladimíra Mišíka už od dětství hraje ve filmech a televizních seriálech a také v divadle. V 7 letech poprvé účinkoval ve filmu Kráska v nesnázích režiséra Jana Hřebejka. Kromě herectví se věnuje také tanci, moderování a dabingu. Od roku 2008 hrál na kytaru a zpíval v indie rockové skupině The Colorblinds, se kterou vystupoval např. na festivalech Rock for People, United Islands of Prague či na velkém vzpomínkovém koncertu pro Václava Havla v pražské Lucerně. V červnu 2013 se vydal na sólovou dráhu a podepsal smlouvu na své první sólové album a píseň Tvoje světy. V anketě Český slavík Mattoni 2013 se stal objevem roku. V Hudebních cenách Óčka 2013 se stal objevem roku a na cenách Evropy 2 taktéž. V červnu 2014 vydal své debutové album Parfém, které pokřtil s Debbi v Lucerna Music baru.

Diskografie
2011 – The Colorblinds – se skupinou The Colorblinds
2013 – Tvoje světy – debutový singl
2014 – Parfém – debutové album

Filmografie
Filmy
2006

Kráska v nesnázích (režie: Jan Hřebejk) – Kuba Cmolík
2008
Rudý baron (režie: Nikolai Müllerschön)
U mě dobrý (režie: Jan Hřebejk) – kluk na bleším trhu
Taková normální rodinka (režie: Patrik Hartl) – raubíř Pavel
Fredy a Zlatovláska (televizní pohádka/muzikál, režie: Tomáš Krejčí) – Péťa
Nebe a Vincek (televizní film) – kluk
Tajemství dešťového pokladu (televizní film, režie: Kryštof Hanzlík) – David Kolíbal
2013
Strach (krátký film, režie: Martin Krejčí) – Tomáš
2014
Zatím dobrý (režie: Tomáš Mašín) – Josef Mašín

Televizní seriály
2005 Ordinace v růžové zahradě – Ondřej Beneš
2007 Soukromé pasti, 6. díl: Malý terorista (režie: Petr Zahrádka) – Roman Lemberk, syn Vítka (hlavní role)
2008 Zdivočelá země, druhá řada (seriál České televize) – Vašek, syn Cassidiho
2009 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem, díl Silvestr, povídka „Cizí kluk“ – kluk Kevin (titulní role)[7]
2009 Biblická pátrání, první řada (režie: Martin Benc)[8]
2010 Cukrárna (režie: Dušan Klein) – Josífek Růžička, Blážin vnuk
2010/11 Cesty domů, Ondra - syn Kači
2012 Život je ples – Kryštof, syn Táni Fialové

Divadlo
2007–2008 Anna Karenina, Divadlo ABC (režie: Peter Gábor) – Serjoža[9]
2009–2010 Veselé paničky windsorské, Letní shakespearovské slavnosti (režie: Jiří Menzel) – Robin
 

Dabing
2007 Černý krasavec
2007 Oslněni sluncem
2007 Prostě spolu
2008 Cesta na měsíc 3D (Fly Me to the Moon 3D)
2008 Hancock
2008 Seznamte se s Davem
2009 Planeta 51 – EKL
2010 Poslední vládce větru

 

misik.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář